הכימיה שוכנת בלב המדעים המדויקים ומתחברת לכל מדעי הטבע והאדם – מפיזיקה ומתמטיקה ועד ביולוגיה ורפואה.
מדע הכימיה עוסק בחקר מבנה ותכונות של חומרים קיימים, ביצירת חומרים חדשים, בתגובות בין חומרים ובתופעות שונות.
הוראת הכימיה בתיכון נעשית בהקשרים רלוונטיים תוך התייחסות לחיי היומיום. כך למשל נלמדים נושאים כמו חומצות ובסיסים וחמצון חיזור בהקשר של גוף האדם, בכימיה של מזון עוסקים תוך היכרות מעמיקה עם מולקולות הנחשבות "ביולוגיות": שומנים וסוכרים.
בתוכנית הלימודים אנו לומדים מגוון נושאים: מושגי הבסיס בכימיה, שפת הכימאים, מבנה האטום, מחזוריות והטבלה המחזורית, קשרים כימיים שונים, סוגי חומרים שונים, הקשר שבין המבנה החלקיקי של החומר לבין תכונות החומר, חישובים כמותיים בכימיה, חומצות ובסיסים, חמצון חיזור, היכרות עם מולקולות "ביולוגיות" –שומנים וסוכרים, אנרגטיקה ודינמיקה, ועוד. כל אחד מהפרקים הנלמדים משקף את הכימיה בחיי היומיום ואת ההקשרים המדעיים או התעשייתיים.
הבנת עולם הכימיה דורשת מהתלמידים שליטה טובה במיומנויות חשיבה מסדר גבוה: שאלת שאלות, ניסוח השערה, הסקת מסקנות, ניתוח נתונים המוצגים בגרפים ובטבלאות, בניית טבלאות וגרפים מתוך אוסף של נתונים, פתרון בעיות ועוד ועוד.
כימיה הוא מקצוע פותח דלתות לכל תחומי הכימיה: כימיה, הנדסה כימית, הנדסת חומרים, הן באקדמיה והן בתעסוקה. בנוסף, כימיה הוא מקצוע נדרש בתחומי דעת סמוכים ומאפשר ללמוד אותם בהצלחה באקדמיה ולאחר מכן לעסוק בהם מתוך עומק של הבנת הכימיה. לדוגמא: ביולוגיה, ביוכימיה, רוקחות, רפואה כללית, רפואת שיניים, ננוטכנולוגיה, הנדסת מזון, הנדסת ביוטכנולוגיה, הנדסת מכונות, סיעוד, מדעי המוח ועוד. תעודת בגרות הכוללת את בגרות בכימיה בהיקף של 5 יחידות לימוד, מקנה באקדמיה בונוס של 25 נקודות
מסלולים מיוחדים בצבא מיועדים לבוגרי מגמת כימיה כגון פרויקט "גוונים" של חיל המודיעין.
אז איך לומדים?
- במהלך בלמידה נשלב התנסות במעבדות החקר, פעילויות שונות וסיורים לימודיים מעשירים.
- דרכי היבחנות:
55% בחינה חיצונית – כיתה יא'
30% הערכה חלופית – כיתה יב'
15% בחינת בגרות בע"פ על יחידת המעבדה – כיתה יב'