תנ"ך מורחב:
כל תלמיד בתיכון לומד 2 יחידות לימוד בתנ"ך, ובמגמה מוסיפים 3 יחידות, ש-2 מהן פנימיות.
תלמיד הבוחר במגמה זו כבמקצוע מורחב נוסף, נחשף לספר-הספרים באופן מעמיק יותר. הוא פוגש עולם ישן-חדש מרתק, עולם של דמויות מגוונות ומעניינות, סיפורים ייחודיים בעברית נפלאה, פיתוח החשיבה, מפגש עם ערכים, חשיפה לארכיאולוגיה מקראית ועוד.
נושאי המגמה:
בכיתה י': יחידת "שייכות וזרות": ביחידה זו ינוע מרחב הלמידה בין תחושות שונות, סותרות ומשלימות תחושות השייכות והזרות הבאות לידי ביטוי במעגלים שונים: המעגל האישי, המשפחתי, השבטי והלאומי. התלמידים ייחשפו למורכבות השיח הזהותי העולה מהסיפורים. נברר שאלות העוסקות בזהות האישית והחברתית של כל תלמיד ותלמידה ובזהות של החברה שלנו לגווני. סוגיות אלה רלבנטיות לאדם כפרט ולחברה הישראלית כולה.
בכיתה י"א: יחידת "הולך נגד הרוח": כל אדם נתקל בחייו במצבים שונים, שבהם עליו להכריע אם להתאים את עצמו לדעת הרוב, לחברה ולסמכות – או לעמוד על צרכיו, על ערכיו ועל עמדותיו ולפעול נגד הזרם. התנ"ך הוא מקור השראה לעולם ערכי נרחב, השראה העולה משינויים חברתיים, מהתנהגות החוצה קווי נורמטיביים – ולעיתים מגיעה עד כדי מרד נגד הפוגעים בערכים ובאושיות המוסריות-ההומניסטיות. מצד אחד הוא מתאר התקוממות ה הגוררת יחס אמפטי, ומצד שני הוא מתאר מעשי מרד וחתרנות הראויים לביקורת. הם שני הצדדים מצטרפים למצבי ביניים המעוררים התלבנות. בעמדות מורכבות אלה נדון במסגרת היחידה העוסקת בהליכה נגד הזרם. גיבורי התנ"ך מתמודדים עם סוגייה זו בדרכים שונות. נלמד סיפורים שבמרכזן עומדות דמויות, הבוחרות לפעול נגד הרוח. כל דמות בדרכה, כל דמות ששיש לה הישגים משלה – אולם גם משלמת מחיר. נפגוש התמודדות עם דעות קדומות ובהם גזענות, וכן רעיונות פמיניסטיים.
בכיתה י"ב: יחידת "אמנות הסיפור המקראי": ביחדה זו נבחן מאמרים העוסקים בסיפורי המקרא היפים ונבצע ניתוח ספרותי של סיפורים אלה. ניתוח זה מגלה לנו שכותבי המקרא יצרו שפה ייחודית, רווייות השפעות אזוריות, וכתבו באופן חכם ומגוון. הסיפורים יעשירו את עולם התלמידים הן מבחינה ספרותית והן מבחינה אתית.